Sokeroidut broilerinuijat

Broileri on edullista safkaa ja eräät puhuvat myös sen terveysvaikutuksista, koska se on melko lailla rasvatonta. Mutta nahkaa täytyy olla mukana. Broilerinkoipia, puhun kananuijista on helppo jalostaa grillaukseen. Kannattaa kokeilla pyhää kolminaisuutta - porterolutta, Poppamiehen chilisoossia ja kookossokeria. Ei ole huono sekään että sinulla on kunnolliset välineet. De Buyer paistinpannu on jotenkin välttämätön grillin äärellä.

Tarvitset:

  • Porter olutta n. 3 dl (Pikkuportteri, Pyynikin Käsityöläispanimo)
  • Soijaa 1 dl
  • Poppamies Chilikastiketta 6 rkl
  • Suolaa
  • Pippuria myllystä reilusti
​

Laita kaikki samaan astiaan, broilerinkoivet ja muut raaka-aineet. Anna marinoitua, välillä käännellen noin 3 tuntia.
Kaada kaikki paistinpannulle ja lataa sivukeittimeen täydet tehot. Salernossa niitä riittää. Anna kiehua, välillä käännellen noin 25-30 minuuttia. Kannattaa myös valella kauhalla nestettä päälle.

Kuumenna grilli tai BigGreenEgg. Nosta pihdeillä broilerinkoivet ritilälle ja paista pintaan väri. Anna olla vielä noin 5 minuuttia joko ylätasolla tai "munan" sivutulella. Käytä pizzakiveä apuna, saat lämmön ylhäältä alas. 

Kaada liemi pannulta pois. Valmistele sokerointi. Noin desi kookossokeria ja ruokalusikallinen voita. Aja taas grilli kuumaksi ja sulata sokeri ja voi keskenään. Nakkaa broilerinkoivet sekaan ja pyörittele niitä sulaneessa sokeri-voi seoksessa niin että pintaan tarttuu hieman väriä.

Tarjoile grillattujen valkosipulileipien ja Tzazikin kanssa.

Ei saamari!

Pisteet broilerille 6/6. 

Kirjoittaja on Habanero Kitchen -blogin herkuttelija ja GAEA -blogihaasteen voittaja 2014.