Possun poski

Possun posken kypsyttäminen on suhteellisen pitkäjänteistä hommaa. Siihen kannattaa varata reilu viisi tuntia aikaa. Jos nälkäistä miestä on jo aiemmin, parempi tehdä jotain kevyttä alkupalaa ennen.

Aivan ensimmäisenä poistetaan porsaan poskesta kalvot. Kun kalvot on poistettu, kuivamarinadi pistetään pintaan. Tähän soveltuu esimerkiksi Poppamiehen Burger and Ribs Rub -mauste, jota hiotaan, pyöritellään ja taputellaan niin paljon kuin liha vain sitä vastaanottaa.

Muuta lihan esikäsittelyä ei sitten tarvitakaan, koska lihat ovat itsessään jo kosteita.

Poista kalvot leikkaamalla

Hio kuivamarinadia niin paljon kuin liha sitä ottaa vastaan

Possun poski

Possun posket grillissä

Kaasugrilliä voi käyttää myös savustimena, josta olemme toisessa postauksessa kertoneet. Aseta possun posket lämpöhyllylle ja alle foliokippo keräämään niiden nesteet.

Pari tuntia myöhemmin

Possun posket ovat olleet kypsentymässä noin 125–130 asteen savuisessa lämmössä pari tuntia. Savun tuotto on jo tässä ajassa loppunut. Mutta jos haluaa savuisempaa possun poskea, voi lisätä savulastuja foliossa seuraavalle kierrokselle.

Meidän tapauksessa nyt jätetään vähemmälle savuisuutta ja sivellään sen sijaan barbeque-kastikkeella possun posken pinnat. Tähän soveltuu esimerkiksi Poppamiehen Smoke Apple –kastike, koska omena ja possu sopivat yksinkertaisesti yhteen.

Tämän jälkeen suljetaan taas kaasugrillin kansi.

Pari tuntia 125–130 asteen lämmössä

Savun määrää voi lisätä tai lopettaa kokonaan, oman maun mukaan

Barbeque-kastiketta kannattaa sivellä kauttaaltaan tässä kohdin.

Possun poski ja barbequesoosi

Puolitoista tuntia myöhemmin

Possun posken lämpötila on suurin piirtein 65–67 astetta. Barbeque-kastike on tässä ajassa karamellisoitunut todella kivasti pintaan. Nyt on hyvä peittää palat foliolla, jotta ne voivat muhia vielä hetken eivätkä kuivu.

Sisälämpötilaa olisi tarkoitus nostaa vielä noin 80–85 asteeseen.

Pinta on 65–67 asteessa karamellisoitunut

Peitetään foliolla ja annetaan muhia vielä tunti

Nostetaan lihan lämpöä vielä 80–85 asteeseen.

Tunti myöhemmin

Kokonaisaika on ollut kokonaiset viisi tuntia. Possun palat ovat tässä vaiheessa kypsyneet herkullisiksi. Ne voi nyt joko nyhtää tai pistää sellaisenaan esille. Suosittelemme esimerkiksi sämpylän väliin coleslawin kera.

Possun poski ja sämpylä