Kassleria ja korvasienimuhennosta

Kun grillailuneitsyys on nyt menetetty ribseille, on aika siirtyä seuraavaan perinneherkkuun elikäs kassleriin. Näitäkään en muista/tunnusta koskaan grillanneeni mutta näinhän sitä on väitetty että kassleri on sitä perinteisintä ja helpointa lihaa mitä voipi grilliinsä survoa. Päätin mennä kaikenhyvän lisäksi sieltä mistä aita on matalahko eli käyttäen edellisestä grillausessiosta ylijäänyttä marinadikastiketta jonka ohjehan oli siis tämä.

Sulata voi kattilassa ja lisää sipulit sekaan ja hehkuttele "nelosella" muutama minuutti. Lisää kaikki muut ainekset ja keittele kasaan 15 minuutin ajan pienelle lämmöllä välillä sekoitellen. Laita jäähtymään ja kun riitävästi jäähtynyt niin koko hoito blenderiin tai muuhun vastaavaan värkkiin ja myllytä kastike pehmeäksi ja tasaiseksi (n 20-30 sekuntia).

Lisäksi tarvitset:

 • 1 kg:n köntti kassleria
 • Suolaa
 • Mustapippuria

Otin lihan lämpenemään n tunti ennen grillailua ja leikkasin ne n 2,5-3 cm:n pihveiksi ja maustoin molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

Kun grilli vedetty brigeteillä kuumaksi niin laita pihvit ILMAN marinadia alkuun paistumaan n 8 minuuttia ja sen jälkeen kun käännät laita ensin paistuneelle puolelle marinadia. Sen jälkeen paista toista puolta reilut 5 minuuttia ja taas kääntö + marinointia - toistele muutaman kerran marinointia + kääntöä kun paistelet ihan lyhyitä hetkiä ns suoralla liekillä, elä polta mutta rapsakka saa olla. Paiston jälkeen laita liha vielä n 10 minuutiksi folion sisään muhimaan. Totesin muuten grillatessa että yhdellä kertaa tähän Röslen muhkeaan grilliin menisi heittämällä sellainen 3-4 kiloa pihviä kerralla joten jos kunnon sikailut kiinnostaa - tällä vehkeellä se onnistuu!

Lisäksi keittelin uudet perunat sekä tein korvasienimuhennosta. Jos ei korvasieniä löydy, voit vaan syyttää itseäsi kun et alkukesästä niitä käynyt hommaamassa itsellesi. Voit korvata ne toki esim kanttarelleillä mutta korvasienten makua ei voita mikään. Tässä siihen simppelein ohje evö ja toimii käytännössä minkä vaan lihan, kalan tahi kasvisten kanssa:

 • Korvasieniä (1-2 dl käsiteltyinä)
 • 2 rkl voita
 • Silputtu Sipuli
 • 2 rkl vehnäjauhoja
 • 2 dl kermaa
 • 2 dl maitoa
 • 1 tl Suolaa
 • Valkopippuria isosti

Ensin pikkunen kattila liedelle ja sinne pelkät silputut sienet n 30 sekunniksi että enimmät nesteet häviää. Siihen perään voi + sipuli ja lusikalla sekoittaen. Kuullota sipulia hetkoinen (ei ruskistusta),
Sitten jauhot sekaan voimakkaasti sekoittaen.

Sen jälkeen perään kerma + maito ja voimakkaasti sekoittaen visbilällä ettei jää paakkuja/pala pohjaan. Lisää vielä suola ja valkopippuria reilusti (ennemmin jopa liikaa kuin liian vähän). Anna kiehua hiljaisella volalla reilu 10 minuuttia vähän väliä sekoittaen jotta muhennoksesta tulisi oikein kuohkeaa, luirua sen ei myöskään pidä oleman.

Kasslerpihveistä tuli niin mehukkaita että oikeastaan ei olisi kaivannut edes muhennosta mutta kun sellainen tuli tehtyä niin annoin mennä vaan.

Heippa ja ensi kertaan!