Hampurilaispihvin teko

Hampurilaispihvi on hyvin yksinkertainen tehdä, kun tietää muutamat hyvin helpot niksit liittyen teko- ja paistovaiheeseen. 

Hampurilainen

Hampurilaispihvin teko

Kaupastahan nyt saa ihan valmiina jauhettua naudanlihaa. Mutta jos haluat olla ihan oma-aloitteinen alusta alkaen, jauhat tietysti omat lihat. Tähän kovan luokan suosituksena on naudan etuselkäpala, joka on aivan loistavin valinta burgeripihvin tekoon. 

On ihan oma asia, haluaako mausteet heittää massaan vai vasta hieroa päälle pintamausteeksi. Pääasiallisesti suositus olisi noin viisi prosenttia pihvin massasta. Mausteeksi kelpaa esimerkiksi Poppamies Burger & Ribs RUB

Pihvin paistaminen hampurilaiseen

Hampurilaispihvin muotoilu

Jauhelihamassan valmistuttua siitä voi alkaa pyöritellä isoja lihapullia. Nämä lihapullat litistetään joko tiukasti tai ilmavasti – ihan mikä omaan makuun enemmän tuntuu luontevalta.

Lisäniksi: Pihvin keskustaa kannattaa painaa peukalolla, jolloin se paistuu tasaisemmin. 

valmiit hampurilaiset

Hampurilaispihvin paistaminen

Varsinainen pihvinpaisto on muutaman minuutin ajan per puoli. Paistopintahan tässä on parila, jota pitäisi säätää lämmöllä niin, että se olisi puolitehoinen. Liian kuumana se vain käristäisi pihvin!

Kun pihvin pistää parilalle paistumaan, ei kannata käydä koko ajan kurkkimassa pihvin tilannetta. Pihvi saa paistua rauhassa 3–4 minuuttia, minkä jälkeen sen voi lastalla kääntää toisinpäin.

Hampurilaispihvin paistaminen grillissä


Kypsän puolen päälle on tässä vaiheessa hyvä ripotella juustoraastetta, joka sulaa pihvin päälle mukavasti toisen puolen vielä kypsyessä sen 3–4 minuuttia.

Kun lopulta pihvi on valmistunut, voi sen asetella halutuin muiden täytteiden kanssa sämpylöiden väliin.