Beer Can Chicken

Beer Can Chicken on perinteikäs klassikko Yhdysvalloista: Beer Can Chickenissä oluttölkki tökätään kanan takamukseen ja pistetään kypsymään grilliin. Meidän tapauksessa Beer Can Chicken tehdään grilli-hifistelijöiden suosikilla Big Green Egg -grillillä, jossa kana kypsytetään epäsuoran hiilitulen yllä vienossa omenapuupalojen savussa.

beer can chickenin esivalmistelut

Beer Can Chicken esivalmistelut

Oleellisinta tässä asiassa ovat kokonainen broileri ja oluttölkki. Broilerin valmistelu aloitetaan siitä, että sen päälle sivellään joko voisulaa tai öljyä. Voisula on siitä loistava valinta, että se antaa rapean rapsakan rusketuksen kanan pintaan.

Tarvitset siis:

  • Kokonaisen broilerin
  • Oluttölkin (jossa myös olutta)
  • Öljyä tai voisulaa
  • Reilusti maustetta

Kun voisula tai öljy on sivelty kanan pintaan, mausteet tarttuvat pintaan huomattavasti paremmin. Mausteiden kanssa ei kannata pihtailla, vaan reilulla kädellä esimerkiksi Poppamiehen Garlic RUBia kehiin.

Oluen kanssa ei kannata myöskään pihtailla, vaan kannattaa ottaa jotain hyvää merkkiä avuksi kypsennykseen. Hyvät merkit yleensä tulevat pulloissa, joten huonompi olut on juotava ensin pois ja hyvää olutta tilalle tölkkiin.

*hölökyn kölökyn* jälkeen hyvän oluen sisältämän tölkin voi tökätä kanan takamukseen.

beer can chicken savusssa

Beer Can Chicken kypsentäminen Big Green Eggissä

Kypsensimme Beer Can Chickenin grillihifistelijöiden suosikilla Big Green Egg –grillillä, joka tarvittaessa pystyy muuntautumaan myös uuniksi. Tähän ominaisuuteen tosin tarvitaan convEggtor -palanen, joka pakottaa suoran lämmön kulkemaan Big Green Eggin sivuja pitkin.

  • Vinkki: Ennen kuin convEggtorin laittaa hiilloksen ylle, voi hiillokseen heittää vielä omenapuun palasia tuottamaan savua ja sitä myötä makua kanaan.
  • Vinkki 2: ConvEggtorin päälle kannattaa laittaa pieni foliokippo, joka tulee keräämään kaikki putoavat nesteet ja rasvat. Foliokipolla ei sen suurempaa roolia ole, mutta pitää paikat puhtaana.

Varsinainen Beer Can Chicken tölkkijalustassaan asetetaan Big Green Eggin paistoritilälle. Kun kaikki on valmista, lasketaan kansi ja annetaan kanan kypsyä tölkki takamuksessaan suurin piirtein 1–1,5 tuntia.

Nice!

Beer Can Chicken