ZEN santoku-veitset

Taottu ZEN santoku-veitsi on loistava työkalu moneen käyttöön. Veitseen on taottu 37 kerrosta erittäin kovan ydinteräksen ympärille. Kyseessä on damascus-tyyppinen veitsi, jossa näkyvät kauniit taontakerrokset. Kerroksista keskimmäinen on todella kova ja terävä. Veitsen kahva on valmistettu laminoidusta kankaasta, micartasta. Se kestää hyvin kosteutta ja tuntuu mukavalta kädessä.

Perusvaihtoehto kotikeittiön veitseksi on santoku-kokkiveitsi, jolloin ei useampia veitsiä välttämättä tarvitakaan. Tärkeää on sopivuus omaan käteen, ja kokkiveitsessä on hieman lyhyempi terä, mikä tekee siitä ketterän käyttää. Se sopii erinomaisesti vaikkapa pienten vihannesten leikkaamiseen. Terä on toisaalta niin pitkä, viiltoliikkeellä leikkaaminen on vaivatonta.

Damascus-veitset ovat kotoisin Japanista ja peräisin itse asiassa jo 700-luvulta. Tuolloin takojamestarit valmistivat katanoita, soturinmiekkoja. Maan hallitus kielsi miekkojen valmistuksen vuonna 1876, jolloin siirryttiin takomaan veitsiä. Japanilainen perinne maailman parhaiden veitsien valmistuksessa on erittäin tunnettu.

Santoku-veisten teroittaminen

Hiomapuikko

Terävä veitsi on suuri ilo käytössä ja se kannattaa pitääkin terävänä. Teroittamiseen meillä on tarjota vaihtoehtoja.

Perusteroitus onnistuu hiomapuikolla jokaisen käyttökerran jälkeen terän molemmilta puolilta, jolloin veitsen hienonhieno ja tasainen terävyys pysyy yllä.

Santoku-veitset kestävät käytössä terävinä jopa kuukausia ennen kuin ne kaipaavat teroitusta.

Hiomakivet

Santoku-veitsen omistajan kannattaa jossain vaiheessa hankkia hiomakivi. Perusvaihtoehto on 1000/3000-kivi, jossa on kaksi karkeutta hiontaan. Lähes partaveitsen terävyys saavutetaan 6000-kivellä.

Parhaan fiiliksen ja meiningin ruoanlaittoon tuo terävä veitsi. Sitä suosittelemme jokaiselle.

MAC hiomapuikko 21,5cm, made in Japan

MAC hiomapuikko pitää veitsen kuntoa yllä. Se ei varsinaisesti teroita veistäsi, mutta poistaa sen pinnasta jokaisen käytön jälkeen pienet mikroskooppiset jäljet. 
24,90 €
Osta

Hiomakivi Naniwa combination stone, grit 1000/3000

 
49,90 €
Osta