Paprikan paahtaminen kaasugrillissä

Paahdettu paprika toimii aivan loistavasti salaatteihin, hampurilaisiin tai pizzoihin. Paprikan paahtaminen on myös helppoa! Muutamalla hyvin yksinkertaisella huomiolla onnistuu takuuvarmasti:

Paahtaminen

Paprika halkaistaan kahtia, ja asetetaan kuumalle kaasugrillille paistumaan selkämyspuoli alaspäin. Paprikat toki voi myös halutessaan paahtaa avotulessa.

Odotetaan hetki, että paprikat muuttuvat mahdollisimman mustaksi grillissä. Ja kun paprika on lopulta alkanut näyttää mustalta, voit aloittaa seuraavan käsittelyvaiheen: 

Paprikan paahtaminen

Paprikan kuoriminen 

Otetaan esiin kelmumuovia. Paahtunutta paprikaa pidetään hetken aikaa pihtien varassa, koska paprikan pinta on todella kuuma ja muovi voisi sulaa.

Jäähtyminen kestää onneksi vain todella pienen hetken. Kääri pienen jäähtymisen jälkeen paprika kelmulla suhteellisen ilmatiiviiksi paketiksi. Sitten odotellaan 5–10 minuuttia.

Paahtunut paprika

Paprikan musta kuori pehmenee kelmussa, eli sen voi vain repiä pois kuorimalla. Kun musta kuori on poissa, jäljelle jää ainoastaan herkullinen hivenen makeaksi karamellisoitunut paprika.

Yhteenveto

  1. Paprikat puoliksi
  2. Paahtumaan grilliin selkäpuoli alas
  3. Valmiita, kun musta pinta
  4. Kelmutus
  5. Antaa mustan pinnan pehmetä noin viisi–kymmenen minuuttia
  6. Kuoritaan pehmennyt musta kuori pois paprikasta
  7. Jäljelle jää karamellisoitunut makeanpuoleinen paprika
  8. Käytä salaattiin, pizzaan tai vaikkapa hampurilaiseen täytteeksi.
Valmis paahdettu paprika