Grillilähettiläät 2016

Grillilähettilääksi haki monta kovaa grillihifistiä ja kaksi valikoitui vuoden 2016 Grillilähettiläiksi. Toiselle lähtee smoker ja toiselle kamado. Lähettiläiden missiona on herättää grillikateutta somessa ja lisätä kotimaisen kuolan eritystä näyttöpäätteiden äärillä.

Tässä ovat lähettiläämme:

Everything from the grill

Olen oululainen 34 vuotias grillauksen Pelle Peloton. Ruoka raaka-aineena, sekä herkullisena lopputuloksena lautasella ovat aina olleet lähellä sydäntä. En grillauksillani tavoittele pelkästään hyvää vatsantäytettä, vaan minua aidosti kiinnostaa mistä raaka-aineet ovat lähtöisin ja mitkä ovat parhaimman lopputuloksen tuottavat valmistustekniikat.

Aktiivista ympärivuotista grillausta on takanani useampi vuosi ja tuona aikana on tullut opittua grillauksen alkeet ja niksit kantapään kautta. Ruokafilosofia kiteytyy minulla yhteen virkkeeseen "Kaikkea voi grillata." Takapihan grillissä valmistuukin lähes kaikki kaurapuurosta voisilmäpulliin.

Everything from the grill kokkaa meille Torm Combi SmokerillaKreetta

Olen 36 -vuotias perheen äiti, yrittäjä ja intohimoinen grillaaja ja ruoanlaittaja. Tykkään kokeilla erilaisia uusia juttuja niin ruoanlaitoissa kuin grillailussakin. Arkena ruoka syntyy usein nopeasti, hyviä makuja unohtamatta ja viikonloppuisin keskitytään sitten laittamaan ruokaa ja syömään pidemmän kaavan mukaan ystävien kanssa. Grillauskausi alkaa usein tammikuussa ja päättyy joulukuussa puuron haudutteluun grillin viimeisillä lämmöillä.

Teen mutkatonta ja helposti lähestyttävää ruokaa. Erityisesti tykkään grillata perinteisen pallogrillin lisäksi keraamisella kamado-grillillä, koska se antaa mahdollisuuksia grillaukseen monenlaiseen erityyppiseen ruoanlaittoon mm. savustukseen ja pitkään kypsyttelyyn. Välillä on kiva myös poltella puita pihapadassa ja grillata illan hämärtyessä pataan syntyneille hiilillä. Veneellä mukana kulkee rengaspoltin ja saaressa grillataan nuotiolla.

Kreetalle lähtee KOBE Kamado.